Alles over de spelen in 2022

Het belooft weer een absoluut spektakel te worden in 2022, de Olympische Winterspelen. Nadat deze in 2018 in het Zuid-Koreaanse Peyongchang plaatsvonden zullen ze dit keer in de Chinese miljoenen stad Beijing georganiseerd worden. Opvallend genoeg was deze plaats in het jaar 2008 de plek waar de Olympische Zomerspelen georganiseerd werden. In 2026 zal het circus vervolgens weer naar Europa verplaatst worden. Het was alweer een tijdje geleden dat de Spelen in Europa georganiseerd werden: dit gebeurde voor het laatste in 2006 in het Italiaanse Turijn. Dit keer in 2026 zullen de Italianen wederom gastheer zijn, alleen is nu Milaan de organiserende stad.

Er zijn een aantal redenen om sowieso naar de Olympische Winterspelen te gaan kijken. Het is altijd leuk, omdat je met een aantal sporten in aanraking komt, die je normaal gesproken niet zo snel voorbij ziet komen. Alleen al hierom zorgt het voor entertainment van de hoogste plank. Omdat het voor een sporter in zijn of haar discipline het hoogst haalbare is, zal iedereen het uiterste geven. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om op het podium te eindigen met een medaille. Of Covid een probleem zal zijn voor de spelen in 2022 lijkt niet logisch zoals de kansen voor het EK 2020.

Sporten om naar uit te kijken

Er zijn een aantal sporten waarvoor je zeker thuis kunt blijven. Zo is bijvoorbeeld het Shorttracken altijd zeer explosief en daarom staat het immer garant voor spektakel. Hetzelfde mag wel gezegd worden over het Alpineskiën. Met ongekende snelheden denderen de atleten in een afdaling naar beneden. Het langebaanschaatsen is over het algemeen een Nederlands feestje. De buren uit het Noorden zorgen er altijd voor dat er op verschillende afstanden allerlei medailles aan elkaar worden geregen. Zet daarom vrijdag 4 februari 2022 tot en met zondag 20 februari 2022 vast in de agenda. Dit is namelijk de periode waarin de Winterspelen in Beijing afgewerkt zullen gaan worden. Reden genoeg om in te schakelen.